Tuesday, April 29, 2008

Kaupungilla

Olen koko viikon koulutuksessa Seattlessa. Tyonantaja maksaa kurssin, joten on ihan mukavaa oppia jotakin uutta. Kurssikeskus on Seattlen keskustassa, jossa harvoin kayn muuten. Kaikki asiat toimitetaan "suburbiassa", eli siella missa asutaan. Nautin kaupungilla kavelysta; liikenteen melu ja ihmisten paljous katukuvassa muistuttaa Euroopan kiireisista kaupungeista. Kadulla tapahtuu kaikenlaista mielenkiintoista, ja kayn torilla tai muuten vain kavelen ja katselen ihmisten touhua.

On kuitenkin vahan ahdistavaa nahda niin paljon pummeja, narkkareita, humalaisia ja mielenterveysongelmaisia katukuvassa. Tuntuu, etta heita on nyt viela enemman kuin ennen - mika ei ole yllattavaa, silla USA:n taloudella menee heikosti, ja ne jotka olivat jo ennestaan reunalla, ovat nyt pudonneet kokonaan kyydista. Putoajia on yha enemman, ja tavalliset duunarit pelkaavat koko ajan joutuvansa itsekin luusereitten joukkoon. Suuri osa kansasta elaa kadesta suuhun, silla jos sattuu jotain odottamatonta kuten tyopaikan meno tai vaikea sairaus kaikki saattaa menna siina samassa. Suojaverkko on entista heikompi.

Menestyjat ja pummit ovat samassa katukuvassa vieri vieressa. Toinen kerjaa toiselta rahaa seuraavaan ateriaan. Suurin osa kavelee ohi. Niin minakin.
--- T

No comments: