Friday, August 11, 2006

Politikointi



Terrorismilla politikointi on alkanut. Oikeisto vakuuttelee, etta terrorismin torjumisessa on oikeasta sodasta kyse, ja etta he pystyvat pitamaan amerikkalaiset turvassa. Vasemmalta kuuluu, etta maan suunta on nurinkurinen: Irakin sota on vain lietsonut lisaa fanaattisia muslimi-terroristeja, ja Israelin puolueellinen tukeminen pahentaa tilannetta. On ahdistavaa ajatella, etta jos oikeisto voittaa viela yhdet kongressin vaalit, niin seuraavat kaksi vuotta jatkuu samanlaisena sotimisena, luonnon, kansalaisoikeuksien, tyontekijoiden, elakelaisten, vahemmistojen, keskiluokan tallomisena. Kaikki "terrorismin torjumisen" nimissa.

Valtiotieteen professori Washingtonin yliopistosta vertasi Bushin kautta 1920-lukuun. "Ryovari-paronit" [robber barons] veivat kaiken hyvan ja yltakyllaisyyden omaan pussiinsa tyontekijoiden ja luonnon kustannuksella. Juhlat jatkuivat vuoteen 1929, kunnes talous romahti rutkasti. Tuli maailmanlaajuinen lama. Nyt ollaan samankaltaisessa tilanteessa, jossa "paroneilla" on suunnaton valta ja vauraus, ja poliitikot takataskussaan. He eivat eparoi kayttaa mitaan taktiikkaa pitaakseen status quon ylla.

Joidenkin tahojen mukaan [Ron Suskind] bin Laden halusi Bushin valittavaksi toiselle kaudelle, silla hanen ollessa Yhdysvaltain presidenttina terroristijarjestojen on helppo saada lisaa halukkaita jasenia. Tavallaan seka Bush etta bin Laden ovat toisillensa hyodyllisia...

http://www.alternet.org/blogs/video/40169/

No comments: