Thursday, October 09, 2008

Amerikan sielu


On vaikea taysin kasittaa mita Amerikassa on tapahtumassa. On meneillaan sukupolvemme tarkeimmat presidentinvaalit. Barack Obama on jo melko varma voittaja muutama viikko ennen vaalipaivaa - ellei tapahdu jotain "aivan odottamatonta" kuten terroristi-isku omassa maassa... Mutta
jos Obama voittaa, taalla on odotettavissa todella levotonta: aarioikeistolaiset sora-aanet jo huutavat Obaman paata vadille. McCainin kannattajat ovat uhkailleet tappavansa Obaman, silla han on "sosialisti", "muslimi", ja ehka jopa "ulkomaalainen syntyjaan" joka tuhoaa Amerikan.

Pelottelu on saavuttanut kiihkean vaiheen: suut vaahtoavat radiossa, televisiossa, netissa ja McCainin Ja Palinin vaalitapahtumissa. Jos taas McCain voittaa (jollain ihmeellisella tavalla), suuri osa kansaa tulee olemaan niin pettynyt, etta se aiheuttaa levottomuutta. Talouden luhistuminen on saanut kansalaiset niin vihaisiksi ja pelokkaiksi, etta McCainin voitto tuntuisi kestamattomalta, silla han on Bushin kaksoisolento.

Vaalivilppi on todellinen uhka Amerikassa. Tuhannet, jopa miljoonat aanet jaavat ehka laskematta, silla kulissien takana yritetaan poistaa koyhien ja vahemmistojen aania listoilta.

Minua on alkanut pelottaa, etta vaalien jalkeen Yhdysvalloissa tulee tapahtumaan aseellisia kapinoita tai mellakoita - voitti kumpi ehdokas tahansa - niissa tullaan taistelemaan Amerikan sielusta.
--- T

No comments: